Napelemes rendszerek

Kérjen tőlünk személyre szabott lakossági napelem
ajánlatot álmai megvalósításához!
napelemek-hazak
megtakaritas

Miért éri meg napelemes rendszert telepíteni 2021-ben?

Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, ma pedig már széles körben is elérhetővé váltak. Miért olyan vonzóak?
Hosszútávú megtakarítás

Egy megfelelően karban tartott napelemes rendszer akár 30-40 éven át szolgálja az egész családját.

Növeli az ingatlana értékét

Ahogyan az elektromos autózás egyre nagyobb teret hódít, az ingatlan piacon jelentős előnyt jelent majd a kiépített napelemek megléte!

Nincs többé villanyszámla!

Spórolja meg villanyszámláját, fektessen a saját megtakarításába!

Óvja a környezetet

Óvja környezetét egy zöldebb jövőért - napelemekkel évi több ezer kilogramm Co2-t takaríthat meg!

Gyorstalpaló

Milyen komponensekből áll össze
egy modern napelemes rendszer?

Napelemek

Napelem segítségével a Napból érkező fényt alakítjuk át villamos energiává háztartási készülékeink számára. Egy napelemes rendszer egyik legfontosabb része maga a napelem, amelyben a félvezető (leggyakrabban kristályos szilícium) villamos energiát képes biztosítani a fény gerjesztő hatásának köszönhetően. A ma legelterjedtebben használatos csoportosítás szerint beszélhetünk kristályos napelemről és vékonyréteg napelemekről.
A kristályos napelemek közül létezik monokristályos napelem és polykristályos napelem, a felszeletelt kristály szerkezetétől függően.
A monokristályos napelemek hatásfoka a legjobb (14-18%), a polykristályos napelemeké 12-15%, míg a vékonyréteg napelemek hatásfoka 5-8% között mozog.
Típusok leírása
napelem-panelek
napelem-ikonok
inverter
inverter-ikonok

Inverter

Az inverter feladata, hogy a napelemből érkező egyenáramot olyan váltóárammá alakítsa, amit a háztartásban használunk, illetve amit be tudunk táplálni az elektromos hálózatba. Olyan felhasználó esetén, ahol van vezetékes áram, nem szükséges a napból érkező energiát akkumulátorban tárolni, mert lehetőség van az áram közüzemi hálózatba történő visszatáplálására. A visszatáplált energia mennyiségét mérik és időszakonként elszámolnak vele. Jelenleg Magyarországon éves periódusú az elszámolás. Amennyiben napelem rendszerünk teljesítménye nem haladja meg az 50kVA-t, úgy az áramszolgáltató ugyanazon az áron veszi tőlünk vissza az elektromos áramot, mint amennyiért ő adja nekünk, ha nem lépjük túl saját fogyasztásunkat s nekünk csak a különbözetet kell megfizetnünk.

Tartószerkezet, kábelek, egyéb elemek

Tartószerkezet. A háztető fedéséhez igazodó technikával beázás-mentesen rögzített, nem korrodáló alumíniumból készült masszív, viharos szélben is helytálló konzolra kerülnek a panelek, csavaros lefogatóelemek segítségével.

Szolárkábelek, megfelelő csatlakozókkal. A csoportonként sorba kötött táblák által megtermelt egyenáram kis ellenállású, nagy keresztmetszetű, biztonságosan szigetelt, a csatlakozóknál is beázásmentes, napsütés- és időjárás-álló kábeleken jut el a következő állomásig, ami a:

Tűzvédelmi kapcsoló vagy tűzeseti lekapcsoló. Ma már törvényi előírás szerint a rendszerekben szükség van a napelemek biztonságos leválasztására szolgáló, az inverter előtt elhelyezett kapcsolóra.

Ajánlatot szeretnék!
napelem-szerkezet
szerkezet-ikonok

Napelem kalkulátor

Milyen márkákkal dolgozunk?

MEGBÍZHATÓ MINŐSÉG, PRÉMIUM BESZÁLLÍTÓK

Napelemek

Suntech_Power
solitek_logo
jinko-solar
LONGi-solar
jolywood-logo

Inverterek

saj
Huawei
fronius
SolarEdge-Logo-768x229
felujitas
felujitas2

Otthonfelújítási támogatás,
Napelemes rendszerre is!

A 2021. január 1-től hatályba lépő támogatás keretein belül az állam 50%-os vissza nem térítendő támogatást nyújt otthona felújítására, melynek mértéke maximum 3.000.000 Ft, és napelemes rendszerek anyag- és munkadíjára is igényelhető!
Az igénylés részletes feltételeiért kattintson ide!
Részletek

5-7 éves megtérülés

Egy jól felépített rendszer költsége akár 3 éven belül megtérül, az otthonfelújítási támogatás segítségével ez az időtartam pedig a felére csökken!

Teljeskörű ügyintézés

Jól bejáratott rendszerünk van a papírmunka és az adminisztráció kezelésére, így ezt a terhet a folyamat elejétől a végéig levesszük ügyfeleink válláról!

3 hónap és kész

Az ajánlatadás és kivitelezés napok alatt elkészül, az engedélyeztetés a valóban hosszabb folyamat, de összességében 3 hónap alatt egy tökéletesen működő rendszert adunk át!

Miért válassza a BICOMIX csapatát?

Hazánkban a kezdetek óta figyelemmel kísértük a napelemes rendszerek növekvő térhódítását, és mindig a lehető legmagasabb minőségű komponensekkel dolgoztunk.

Csaknem 25 éves tapasztalatunk garancia arra, hogy a telepítés és ügyintézés folyamata során nem lépnek fel előre nem tervezett költségek és komplikációk, Önnek csak hátra kell dőlnie, és élvezheti új rendszerének megannyi előnyét.

Ajánlatkérés

Gyakori kérdések

NAPELEMES RENDSZEREKKEL KAPCSOLATBAN

Mekkora rendszerre van szükségem?

Ha csak a villanyszámlát szeretném kiváltani, akkor kb. az éves villamos fogyasztás kWóra (ez a villanyszámlákból kiderül) osztva 1100-al, ez abban a helyzetben jó közelítés, ha viszonylag déli fékvésű lesz a napelem és 35fok körüli a dőlésszöge.

Pl. 11500kWóra az éves felhasználásom, akkor 11500/1100=10,45kW kell, hogy nullázzam a villanyszámlát

Ha más új fogyasztókat is szeretnék üzemeltetni, akkor ezek teljesítmény igényét is hozzá kell adni az éves felhasználáshoz és így kell kiszámítani a napelem rendszer teljesítményét

Mekkora területre van szükség hozzá?

Egy átlagos napelem mére 1,7×1 méter a teljesítménye 300-370W. Ha pl. 5kW napelem táblára van szükség és 300W-os a napelem, akkor 5000W/300W=16,6db vagy 16 vagy 17db panel kell. Ha 17db-ot választunk akkor 17×1,7=28.9m2, de figyelembe kell venni, hogy a napelem nem egy lemez amit oda szabok ahová kell, tehát a legjobb lerajzolni az elhelyezést és akkor kapjuk meg a valóságos hely szükségletet

Hová lehet elhelyezni a napelemeket?

Háztetőre, melléképületre, gazdasági épületre, földre, stb.

Milyen szögben kell, hogy álljon a napelem és milyen tájolással?

Az ideális szög 35fok és déli tájolás, de más szögben és tájolással is telepíthető.

Mit kell nekem intézni?

Egy meghatalmazást adni a Bicomix Kft. számára, és ha szükséges a mérőhely szabványosítását elvégeztetni

Mekkora elektromos betápra van szükségem?

2,5kW teljesítmény felett csak 3 fázisú rendszert lehet építeni. Tehát rendelkezni kell 3 fázisú betáplálással, a kismegszakító amperitása a rendszer teljesítményétől függ. Pl. 5kW-os rendszer az 5000W/3/230V=7,24 ~ 10A tehát 3x10A betápnak kell lennie.

Kérjen ajánlatot még ma!

Fektessen a jövő enegiájába támogatással!

Írjon nekünk, mi pedig 24 órán belül felvesszük a kapcsolatot!

Kollégáink részletes felmérést készítenek Önnel, hogy a lehető legpontosabb előzetes kalkulációval szolgálhassunk!