Riasztó és kamera rendszerek

Legyen szó vagyontárgyaink védelméről vagy folyamatos megfigyelésről,
kollégáink naprakész megoldásokkal segítenek mind az otthoni, mind pedig a vállalati alkalmazásban!
riaszto-hatul
kamera-elol

Mi a különbség a két rendszer között?

Riasztórendszer

A riasztórendszer vagy más néven behatolásjelző rendszer egy olyan legális vagyonvédelmi megoldás, ami segítségével értékeink védelmét biztosítani tudjuk. A riasztórendszer nem véd a betörés ellen, de annak a cselekedetnek a folytatását, sikerességét akadályozhatja meg azzal, hogy jelzést ad a külvilág és esetlegesen a távfelügyelet, kivonuló szolgálat részére, így a bűncselekmény folytatása megakadályozható.

Kamerarendszer

Egy modern komponensekből összeállított komplex rendszer segítségével folyamatosan felügyelhetjük otthonunkat, telephelyünket, továbbá cégünk vállalja komplett térfigyelő rendszerek kiépítését és karbantartását is.

Gyorstalpaló

Milyen komponensekből áll össze
egy modern biztonságtechnikai rendszer?

Központ

Több típus létezik a piacon de csak MABISZ (Magyar Biztosítók Szövetsége) engedélyest szabad használni. Kábelezés szempontjából létezik kábeles és vezeték nélküli megoldás is.

Érzékelők

Mozgás és nyitás érzékelők, infra sorompó, tűz és füst érzékelő, szénmonoxid mérő, üvegtörés érzékelő, valamint egyéb érzékelő berendezések.

Jelző eszközök

Sziréna, telefonhívó, illetve különböző, opcionálisan beszerelt, távfelügyelethez szükséges eszközök.

Rögzítő berendezések

A kamerák videojelének fogadása, feldolgozása a DVR rendszer feladata.
A felvételek megjelenítésének, tárolásának vezérlése, távoli hálózati, Internet elérés csatlakoztatása és egyéb beállítási funkciók lehetőségének biztosítása.

Biztonságtechnikai igazolvány

Mire figyeljen oda,
ha riasztó rendszert telepít?

Hivatalos riasztó rendszert csak rendőrségi igazolvánnyal rendelkező szerelő végezhet, ennek megléte nélkül a biztosítók nem fogadják el az esetleges kártérítési igényt.
Ha szeretne nyugodtan aludni, bízza ránk értékeinek védelmét, kérjen ajánlatot az alábbi gombra kattintva!
Ajánlatot kérek!

Milyen eszközökkel dolgozunk?

PRÉMIUM HARDVEREK, HOSSZAN TARTÓ GARANCIÁVAL

Biztonság biztos kezekben

Manapság percek alatt rendelhetünk “high-tech”, komplett kamera és riasztó rendszereket, a vonzó ár azonban nem minden. Az olcsó húsnak legtöbbször híg a leve, mely nem megbízható működésben, és alacsony tartósságban ütközik ki.

Kamerákból és kiegészítőikből prémium minőségű Dahua  termékeket használunk, riasztórendszereinket pedig a Paradox nevű cég termékeire alapozzuk.

Folyamatosan felülvizsgáljuk a legújabb, innovatív technológiákat, mert biztosak akarunk benne lenni, hogy ügyfeleink a legkorszerűbb védelmet élvezhetik!
Kapcsolatfelvétel
PARADOX riasztó
Dahua-IPC-HX3X41-SMD-Plus

Vagyonvédelem

Ipari parkok, gyárak távoli védelem, akár 0-24-es rendelkezésre állással.

Térfigyelő rendszerek

Komplett, akár városokat lefedő térfigyelő rendszerek kiépítése, karbantartása és felügyelete.

Középületek védelme

Önkormányzatok, iskolák, közintézmények teljes körű bekamerázása, riasztó és távfelügyeleti rendszerek kiépítése és karbantartása.

Ipari alkalmazási területek

Az elmúlt két évtizedben számtalan középület, gyár és ipari park számára építettünk ki komplex biztonságtechnikai rendszereket, melyeknek teljes körű tervezését, kivitelezését, karbantartását, igény szerint pedig távfelügyeletét is vállaljuk.
Ajánlatkérés

Gyakori kérdések

RIASZTÓ ÉS KAMERARENDSZEREKKEL KAPCSOLATBAN

Merevlemez, számít a méret

A megfelelő kamera rendszer kiválasztása után, nagyon sokszor felmerül a kérdés, hogy mennyi időt rögzítsen a rendszer, ami egyetlen egy dologtól függ, mégpedig a rögzítő egységben (DVR) található merevlemez tároló kapacitásától, ami lehet 500 GB, 1 TB, 2 TB, 4 TB stb…

Régebben az analóg rendszereknél, mivel alacsony volt a kamerák felbontása akár egy 16 kamerás rendszernél is bőven elég volt egy 500 GB-os merevlemez, amivel akár 1 hétig is vissza tudtuk nézni a felvételeket.

A mostani nagy felbontású digitális kameráknál, amennyiben szeretnénk 14 napos tárolási időt, úgy legalább 1 TB-os merevlemezre lesz szükségünk, de ez a kamerák számától jelentősen változhat.

Mindig a megrendelőnek kell eldöntenie, hogy mekkora tárolási időszakot szeretne a telepítendő rendszertől elvárni, és mi úgy igazítjuk a merevlemez tárolási kapacitását.

Mivel technikus kollégáink úgy állítják be a telepítendő rögzítőegységeket, hogy állandó felülírásban működjenek, ezért ha betelt a merevlemez, nem áll le a felvétel, hanem a legrégebbi felvételeket automatikusan törli a rögzítőegység, tehát csak arra kell odafigyeljünk, hogy ha bármilyen visszanézendő dolog történt akkor ne fussunk ki az alap 14-napos felülírási időintervallumból.

Amennyiben bizonytalan, felmérő kollégánk készséggel áll rendelkezésére, a kérdések megválaszolásában.

Mikor, milyen digitális rögzítő egységre van szükségünk?

digitális rögzítő egység (DVR) az egész rendszer lelke, ugyanis itt történik a kamerák képeinek, digitalizálása, feldolgozása, tömörítése, rögzítése.

A DVR segítségével, nézhetjük okos telefonról illetve, számítógépről kameráink képét, tehát a hálózati kezelést is ez az eszköz végzi el, benne található a merevlemez, amire az adatok rögzítése történik.

Hozzá kapcsolható közvetlenül a Monitor/TV, HDMI, vagy VGA kimeneten keresztül, és a hozzá tartozó USB-egérrel vezérelhetjük, illetve archiválhatjuk pendrive-ra, rendkívül egyszerűen a felvételeket.

Kamerarendszer választásnál, nagyon fontos nagyságrendileg eldönteni, hogy hány darab kamerátszeretnénk telepíteni első körben, ugyanis a rögzítő egységeknek meghatározott számú kamera bemenete van.

Mi történik, ha áramkimaradás van?

Szünetmentes tápegység

gyik_4_nova-1250VA-avr-ups-1Felmérés során nagyon sokszor találkozunk azzal a kérdéssel, hogy áramszünet esetén mi történik a rendszerrel…

Alaphelyzetben a Rögzítő egység (DVR) és a hozzá tartozó, kamera tápegységek, illetve a monitor, az épület 230V-os hálózatából kapja az áramellátást, és bizony ha nincs szünetmentes tápegység, akkor áramszünet esetén az egész kamera rendszer kikapcsol, egészen addig amíg újra vissza nem kapcsolják a hálózati feszültséget.

Két dolgot fontos megjegyezni! A Rögzítő egységben található a nagy fordulatú merevlemez, amire az adatok rögzítése történik, és ha nem szabályosan állítják le a rendszert (hirtelen áramszünet), akkor adatvesztés, illetve a merevlemez károsodása is bekövetkezhet, különös tekintettel, a sorozatosan megszakadó áramellátásnál (vihar).

Amennyiben a kamera rendszert szünetmentes tápegységgel (UPS) rendelik meg, úgy áramszünet esetén, megszakítás nélkül üzemel tovább a rendszer, egészen a beépített akkumulátor lemerüléséig, ami lehet 20 perc, vagy akár 4 óra hossza is, a UPS méretétől függően.

Általánosságban elmondható, hogy minimális a költsége a szünetmentes tápegységnek a telepítendő kamera rendszerhez képest, és nagy mértékben növeli az üzembiztosságot illetve a telepített rendszer élettartamát, ugyanis amellett, hogy folyamatosan működik a rendszer, alapvető villámvédelmi megoldást is nyújt egyben.

Cégünk erősen ajánlja a szünetmentes tápegység megrendelését, amennyiben bizonytalan, felmérő kollégánk készséggel áll rendelkezésére, a kérdések megválaszolásában.

A kamerarendszer kiépítési folyamata

Telepítés

biztonsági kamerákA megfelelő rendszer kiválasztása, és megrendelése után, lefixáljuk a telepítési időpontot.

Ha előzetesen helyszíni felmérés történt, (16-kamerás rendszer alatt nem indokolt) akkor a kábel nyomvonal, és az eszközök telepítési helye már átbeszélésre került, viszont amikor a telepítő kollégák megérkeznek, célszerű velük is pontosítani a pontos nyomvonalat, és az eszközök felszerelési helyét.

gyik_5_biztonsági kamerákFontos megjegyezni, hogy a digitális rögzítő egységet (DVR) célszerű olyan helyre telepíttetni, ahol védve van a nedvességtől, hőtől, és az egyéb fizikai behatásoktól, mivel hozzá fognak csatlakozni a kamerák kábelei, illetve a hálózati elérés (internet), és a 230V-os áramellátás.

Passzív hűtése miatt, gyakorlatilag zajtalan, ezért nagyon sokan szobában a TV, és a Router mellé szokták kérni, mivel itt „optimális” az elhelyezés, és kis mérete miatt (30x30cm), nem foglal sok helyet.

Miután lefixáltak mindent, a kollégák hozzákezdenek, a kábel nyomvonal kialakításához, ami történhet rejtve, a padláson vagy kábelcsatornával, vagy kötegelve rejtetten akár fűtéscsövön, ahol nem lehet használni a padlást.
Amint a vezetékek a helyükre kerültek, a bekötési lukak kifúrása után, kezdődhet a szerelvényezés,kamerák felszerelése, rögzítő csatlakozása, beállítása.

Amint látjuk az első kameraképeket, utána jöhet a közös beállítás, amikor az ügyfél nézi a képet, a kollégák pedig addig állítják a kamerát, ameddig az elképzeléseknek megfelelő kép nem születik meg.

Rendszer teszt után, jöhet az internetre csatlakozás, távoli elérések beállítása, telefonokra tabletekre stb.
Kezelői oktatás, ahol a teljes rendszer használatát begyakorolják a kollégákkal.
Az eredeti rend helyreállítása a telepítési területen, bútorok visszarakása amennyiben szükséges, kábel darabok, szemét összeszedése.
Rövid papírmunka után, teljes átadás.

A telepítési idő, mivel nincs két egyforma helyszín, és a lehető legjobb minőségű munkavégzésre törekszünk, eltarthat akár egész nap, tehát érdemes rászánni azt a napot, és akkor nem kell idegeskedni hogyha esetlegesen elhúzódik a telepítés.

Természetesen vállalunk munkaidőn kívüli időpontokat is (ünnepnapok,éjszaka), előzetes egyeztetés után bármikor és bárhol telepítjük önnek a kívánt rendszert, akár külföldön is.

Internetre kötésnél mindig a helyszínen meglévő kapcsolatból kell megoldjuk a távoli elérést, ami kisebb, vagy vidéki szolgáltatóknál, nem mindig zajlik zökkenőmentesen, ezért kérjük előre készítsék ki az előfizetési szerződésüket, és ha van router jelszavuk akkor arra is szükségünk lesz.

Kérjen ajánlatot még ma!

Fektessen a jövő enegiájába támogatással!

Írjon nekünk, mi pedig 24 órán belül felvesszük a kapcsolatot!

Kollégáink részletes felmérést készítenek Önnel, hogy a lehető legpontosabb előzetes kalkulációval szolgálhassunk!